Логопедски третмани преку програмот Skype

Почитувани, Ве известуваме дека на сајтот има опција директно да одите на програмот SKYPE (кликни тука) и да се поврзете на on-line логопедски третмани. Посебно во овој период кога имаме одредени ограничувања, важен е континуитетот на децата во логопедските он лајн третмани.

#седимедомаиучиме#

Добро дојдовте на сајт Логотека Пеперутка, прв сајт во Македонија кој што ви овозможува логопедски рехабилитациони третмани во вашиот дом преку програм Skype!

За кого е наменет овој сајт?

За сите родители-старатели кои:

 • имаат некои прашања во врска со говорно-јазички проблеми на нивното дете;
 • немаат можност да добијат адекватен третман;
 • немаат доволно време за да посетат логопед.

За сите личности без оглед на возраста, кои имаат говорно јазичко пореметување и за сите кои имаат потреба од било каква стручна логопедска консултација, совет или помош.

Како овој сајт може да ми помогне?

Логотека Пеперутка е сајт преку кој сакаме да ви овозможиме директна комуникација со дипл. логопед преку Он-лајн советувања преку програмот Skype.

Основни информации и практични совети кои се однесуваат на говорно-јазичките пореметувања како и на нивната терапија можете да пронајдете во делот – Советувалиште.

zakazi-sovetuvanje

Се надеваме дека како ваш личен водич ќе успееме преку заедничка соработка да дојдеме до успех.

Краток опис на развојот на говорот кај децата во зависност од возраста

Возраст на детеВо ред е ако…
0 – 6 месеци
 • вашето бебе реагира на звуци
 • ги движи очите или главата кон изворот на звук
 • кажува вокали
дo 12 месеци
 • разбира едноставни инструкции
 • кажува “мама”, “тато”…
 • го знае своето име
дo 18 месеци
 • си го кажува своето име
 • разбира едноставни поимови
 • кажува прости реченици
 • речникот се зголемува
дo 2 години
 • разбира сложени инструкции
 • го кажува своето име
 • користи реченици со 2-3 збора
 • поставува прашања
дo 3 години
 • користи множина во именките и предлози
 • поставува прашања
 • побогат е речникот
дo 4 години
 • говорот на вашето дете е сличен како на возрасните

*Комплетни норми за говорно-јазичкиот развој како и совети што да направите ако воочите проблем, можете да пронајдете во Советувалиште.

Како до нас?