Како на децата да не им е досадно?

Во летниот период кога надворешните температури се многу високи, децата се приморани да бидат во домовите. Треба да се анимираат децата самостојно за да не им е досадно а секако и да не бидат постојано изложени на техничките уреди како компјутер, таблет, телефон…
Корисно е да ги насочите кон друштвените игри кои се за во домашни услови, едукативни игри, сложувалки, шах, игри со карти преку кои ке ја повторуваат математичката вештина-собирање, креативни активности, читање на книги, цртање, активирање во секојдневните домашни активности…
Ако ниту една од овие идеи не звучи примамливо за вас, погледнете ги некои од нашите игри.
Уживајте и забавувајте се заедно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *